САНТА МАРИНА 4* Созопол- 148 лв за 2 нощувки, закуски и вечери за 24 май

Карнавал в Ксанти, Кавала - остров Тасос

2 дни / 1 нощувка

хотел Esperia 3*Карнавал в Ксанти

Кавала - остров Тасос


2 дни / 1 нощувка

хотел Esperia 3*

http://www.esperiakavala.gr/


Пловдив - София - Кулата - Кавала -  Ксанти - София - Пловдив

 

 1 ден - Отпътуване от  Пловдив 6 : 00 Дом на Културата, от  София 8 :00 стадион Васил Левски посока Кулата – Серес Кавала. Пристигане в град Кавала и настаняване в хотел. Пешеходна разходка на града: църквата "Св. Богородица", пристанището, родната къща на Мехмед Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Аквaдуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия (Богородица) днес символ на града, с великолепна панорама към морето и околностите на Кавала, като на длан. Свободно време за разходка по крайбрежието, кафе и шопинг. По желание вечерта - посещение на таверна за вечеря с жива музика – доплащане 25 евро при мин. желаещи 25 души. 

2 ден- Кавала - Ксанти - София - Пловдив

След закуска в 09.00 часа отпътуване за Ксанти. Градът е известен с ежегодния фестивал на маските, който се провежда от 1966г. и продължителността му е две седмици, в които се провеждат различни културни мероприятия- концерти, филмови и театрални премиери и др. Кулминацията на карнавала е шествието в последния ден /неделя преди началото на Великденските пости/, когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос-спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести. Участие в Карнавалното шествие. След обяд отпътуване обратно за България. Пристигане в София, Пловдив  късно вечерта.


Дата / Цена

Цена на възрастен в двойка стая

Цена за самостоятелна стая

Цена за трети възрастен в стая

12.03.2016

119 лева

159 лева

109 лева

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА: 

•   транспорт с комфортен туристически автобус 3*** кат.(климатик, видео система,)

•   1 нощувка със закуска в хотел Есперия 3 * в центъра на  Кавала

•   пешеходна разходка в Ксанти

•   пешеходна разходка в Кавала

•   медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64.99 години

•   екскурзоводско обслужване от представител на агенцията

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

•   доплащане за качване от Пловдив - 15 лв.

•   входна такса за крепостта в Кавала - 2 евро или други музеи, които ще посетите самостоятелно.

•   По желание доплащане за гръцка вечер с жива музика в таверна – 25 евро.

•   Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години - 8 лева.

•   Разходи от личен характер.

 

Отстъпка за дете до 12 години настанено с двама възрастни 30 лева


Полезна Информация

Само на 350 км югоизточно от София в Северна Гърция се намира Кавала. Градчето е разположено по брега на Егейско море в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. То привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини.

Тесните калдъръмени улички на старата му част са особено красиви с къщите в ярко розово, жълто и синьо. Други сгради се издигат като ослепително бели кораби - с обширни тераси, по които децата карат колело. Кокетните балкончета са окичени с цветя, а дървените капаци на прозорците придават на улиците старинен дух.Кавала има 100 000 жители, но през лятото броят им се утроява. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.н.е. и тогава се е наричал Неаполи. По-късно се прекръства на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. За него легендата разказва, че покръстил първата християнка - Лада, в местността Филипи, на 17 км северозападно от града. Там и до днес могат да се видят останки от старо римско селище.Сред забележителностите на Кавала са крепостните стени, византийските останки и аквадуктът - мост от римско време. Основният поминък на тукашните хора си остава риболовът. Светлините на отпътуващите вечер лодки са истинска атракция за гостите на курорта.

Информация за хотела :

Хотелът се казва Есперия - http://www.esperiakavala.gr/ , намира се в самия център на града, в близост до пристанището, известен със своето гостоприемство и дългогодишен опит в сферата на обслужването, гарантира комфортен престой. 24 часа обслужване, безплатен Wi – Fi, богата закуска.

 


МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ: 40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата  на отпътуване.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца

под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 15 дни преди датата  на  отпътуване.

Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!


ЗАБЕЛЕЖКА:

Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!

Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

•   Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи

•   Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди пътуването.

•   Начин на плащате: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване

•   Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За лица под 18 години, ако не пътуват с двама родители, a само с единия или с друг придружител се представя нотариално заверена декларация. Лицето пътува задължително с паспорт. Копие от декларацията се представя пред ГКПП.

•   За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания

 

 

 


02/03/А

/82

Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.