ранни записвания за Лято 2020- намаления до 30 %

СИНГАПУР, ШРИ ЛАНКА И ПОЧИВКА НА МАЛДИВИ 2019
Въздушен транспорт alt

Дата: 27.10.2019– 07.11.2019

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА С ВОДАЧ!

altaltaltaltaltaltalt СИНГАПУР, ШРИ ЛАНКА И ПОЧИВКА НА МАЛДИВИ

София-Истанбул-Сингапур-Коломбо-Дамбула-Сигирия-Хабарана-Матале- Канди-Коломбо-Мале-Истанбул-София

12 дни / 9 нощувки

 Дата: 27.10.2019– 07.11.2019

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА С ВОДАЧ!


 

ПРОГРАМА

1‘ви ден 27.10.2019: София– Истанбул

Среща на летище София, Терминал 2 в 19:15 ч. за полет София-Истанбул с редовен полет TK 1030 на Turkish Airlines в 21:20 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч.

2‘ри ден 28.10.2019: Истанбул- Сингапур                                                                        

Кратък престой и полет за Сингапур с редовен полет TK54 на Turkish Airlines в 01:55ч. Пристигане същия ден в 17:30 ч местно време. Посрещане от фирмата партньор и настаняване в хотел M Social Hotel 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.

3‘ти ден 29.10.2019: Сингапур                                                                                           Закуска

Закуска.

09:30 ч . Начало на туристическа обиколка на Сингапур - футуристичен дизайн и изискан лукс са най-честите асоциации за тази азиатска перла. Съчетаващ исторически места, храмове и традиции заедно със свръхмодерно развитие, Сингапур се изкачи до топ 5 на най-посещаваните градове. Архитектурните чудеса около Марина Бей, Музеят за наука и изкуство, Еспланадата, Градините край залива, Китайският квартал и Храмът на зъба на Буда, плажовете и атракционният парк „Юнивърсъл Студиос” на остров Сентоса, многобройните търговски центрове и изкусителни ресторанти са съвсем малка част сред множеството забележителни места в Сингапур.

Да се потопиш в магията на това място, означава после да почувстваш силен прилив на енергия и вдъхновение!
Нашата обиколка ще започне от забележителната „Градина на орхидеите“, част от Ботаническата градина на Сингапур, забележителен парк и любимо място за отдих на местните хора. Ще продължим с  Парка Мерлион-национален символ на Сингапур. Мерлионът е митично същество с глава на лъв и тяло на риба. От парка се откриват невероятни гледки към емблематичния хотел Марина Бей Сендс, виенското колело на Синапур – Singapore Flyer и Еспланадата.

Ще посетим Малката Индия - етнически квартал, разположен точно срещу Китайския квартал. Идвайки тук, посетителите се потапят в един екзотичен свят с оживени улички, индийски пъстроцветни стоки, аромати, култури.
Ще видим също Civic District-административен център на града, сградата на Парламента, Националната галерия на Сингапур.   
Следва свободно време за обяд. Следобeд ще посетим изкуствено създадения остров Сентоса или още известен като острова на забавленията.

Връщане в хотела около 20:30ч. Нощувка.

4ти ден 30.10.2019: Сингапур                                                                                         Закуска

Закуска. Днес ни предстои един ден, който ще ни подари и омагьоса със  спиращи дъха гледки. Ще посетим панорамната тераса за наблюдение Marina Bay Sands и ще имаме възможност да се насладим на цветната магия в популярната ботаническа градина „Gardens by the Bay”. Връщане в хотела около 14:30ч. Свободно време.
Нощувка.

5‘ти ден 31.10.2019: Сингапур- Шри Ланка (Коломбо-Дамбула)      Закуска и вечеря

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет Сингапур-Коломбо (Шри Ланка). Кацане в Коломбо и посрещане от фирмата партньор.

 

Следва панорамна туристическа обиколка на града с автобус.

Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте.  Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през 1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 година. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж.

Трансфер до Дамбула.

Продължаване към Дамбула и настаняване в хотел Amaya Lake  4*  или подобен.  Вечеря. Нощувка.

6‘ти ден 01.11.2019:  Дамбула-Сигирия-Хабарана-Дамбула                      Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка.  Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.

Свободно време за обяд.

След обяд, отпъуване към природния резерват Хабарана за езда на слонове.

Ездата на слонове е едно от най-вълнуващите приключения за любителите на дивата природа, този мил гигант ще ви разходи на гърба си и ще ви покаже омагьосващи гледки.

 

Връщане в Дамбула и разглеждане на скалния храм на Дамбула.

Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м.

Настаняване в хотел Amaya Lake  4*  или подобен.  Вечеря. Нощувка.

7‘ми ден 02.11.2019: Дамбула – Матале - Канди                                                  Закуска и вечеря

Закуска.

Oтпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди и попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им, а също така и как намират приложение в различни Аюр веда  лечебни и козметични продукти. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите как да ги използвате.

Продължаване за Канди- древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингхалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава. Следва посещение на храма и разходка из романтичните улички на този оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта.

 

Настаняване в хотел Amaya Hills 4*  или подобен в Канди.  Вечеря и нощувка в хотела.

 

8‘ми ден 03.11.2019: Канди –Пераденя- Коломбо – Мале                                                     Закуска

 

Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина Пераденя разположена на  147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки  на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)

Ще бъдете впечатлени и от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех.  Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света. 

Отпътуване към летището в Коломбо за полет до Мале (около 3 часа).

Пристигане на летището в Коломбо и полет до Мале (Малдиви) Посрещане от представител на посрещащата ни агенция в Мале и трансфер със скоростна моторна лодка до хотел Paradise Island Resort4* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

9`ти ден 04.11.2019: Малдиви                                                                              Закуска и вечеря

 

Малдивите са нарицателно за лукс, романтика, топлота, нежност, релакс и природни красоти, невероятно е колко много, представата, създадена от туристическата реклама, напълно отговаря на това, което намирате тук. Същото усещане за безвремие, същите цветове и гледки, същата безтегловност на тялото и духа, океана, пясъка, всичко е такова, каквото го видяхте в туристическата брошура.....

Повярвахте, че сте в Рая, нали? Осъзнахте ли се от безмерното удоволствие? Време е да откривателствате!  Ако искате нещо забавно и неповторимо, можете да избирате от десетки екскурзии, например да се гмуркате в красивите атоли, да наблюдавате залеза, докато сте на круиз със скростна моторна лодка, търсейки среща с делфините, а солените пръски на океана оставят по лицето ви следи на изпитана наслада.  Защо пък не, риболов по изгрев или по залез слънце или плаване с яхта до безлюден остров и разточително очарователен ден на острова с вкусен обяд и плажни удоволствия. Нощувка.

10‘ти- ден 05.11.2019 : Малдиви                                                                           Закуска и вечеря

Слънце, бял стъклен пясък, водите на Индийския океан, стотици безлюдни островчета, топли лагуни с лежерно преливащи се нюанси на синьо, тюркоазено и зелено, „подводни градини” от корали. Асоциацията, която съзнанието ни прави при споменаването на Малдиви е екзотика, романтика, релакс и гальовна топлота, която този тропически рай ни дарява. Уверяваме Ви, точно това ще намерите тук. Вече сте далеч от шума и стреса, вече сте на вашето място, мечтания остров, мечтания залив, един романтичен филм и като по чудо вие сте главните герои. Разходете се из вашия почти безлюден остров, милвайте водите на  топлия океан, гмурнете се в тази жива вода, дом на повече от 700 вида риби. В открития океан можете да срещнете делфини, акули, гигантски скат. Нощувка.

 

11‘ти- ден 06.11.2019 Малдиви - Истанбул                                                                   Закуска

Закуска. Вече сте далеч от шума и стреса, вече сте на вашето място, мечтания остров, мечтания залив, един романтичен филм и като по чудо вие сте главните герои. Разходете се из вашия почти безлюден остров, милвайте водите на  топлия океан, гмурнете се в тази жива вода, дом на повече от 700 вида риби. В открития океан можете да срещнете делфини, акули, гигантски скат. В късния следобед, трансфер до летище Велана Интернешънал - Мале за редовен полет  на Turkish Airlines TK731 в 23:45 ч.

12‘ти- ден 07.11.2019 Истанбул-София

Кацане в Истанбул в 06:25 и кратък престой. Полет Истанбул-София в 08:35 ч. Пристигане в София на Терминал 2 в 08:50 ч. местно време.         

 

 

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА

 

 

 

 

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА С ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 30.06.2019 г.

 

Хотел на Малдиви

На човек в двойна стая

Единична стая

Доп. легло

Дете от 2- 11,99 г. на доп. легло с двама възрастни

Paradise Island Resort – 5* Superior Beach Bungalow

Закуска и вечеря

2868  евро

5609  лева

3448 евро

6743 лева

2777 евро

5432 лева

2753 евро

5385 лева

 

 

ЦЕНА, ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЛЕД 30.05.2019 г.

 

Хотел на Малдиви

На човек в двойна стая

Единична стая

Доп. легло

Дете от 2- 11,99 г. на доп. легло с двама възрастни

Paradise Island Resort – 5*  или подобен

Superior Beach Bungalow

Закуска и вечеря

2968  евро

5804  лева

3548 евро

6939 лева

2877 евро

5628 лева

2522 евро

4932 лева

 

Цената е на човек и включва:

v     Самолетен билет София-Истанбул-Сингапур-Коломбо -Мале-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен чекиран багаж до 30 кг.;

v     Самолетен билет Сингапур-Коломбо с включен багаж 30 кг.;

v     Самолетен билет Коломбо-Мале с включен багаж 30 кг;

v     Летищни такси;

v     3 нощувки със закуски в Сингапур в хотел M Social Hotel 4* или подобен;

v     2 нощувка със закуска и вечеря в Шри Ланка в хотел Amaya Lake  4* или подобен;

v     1 нощувка със закуски и вечери в Шри Ланка в хотел  Amaya Hills 4*  или подобен;

 

v     3 нощувки със закуски и вечери на Малдиви в хотел Paradise Island Resort 5* или подобен;

v     Трансфери летище-хотел-летище в Сингапур;

v     Трансфери летище-хотел-летище в Шри Ланка;

v     Трансфери летище-хотел-летище на Малдиви с бързоскоростна лодка;

v     Обзорна обиколка на Сингапур;

v     Обзорна обиколка на Коломбо;

v     Билет за Ботаническата градина в Сингапур;

v     Езда на слон в Хабарана;

v     Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;

v     Входни такси за посещаваните обекти по програмата;

v     Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;

v     Водач от България по време на пътуването;

v     Медицинска застраховка за 10 000 евро в ЗАД Армеец;

v     Водач от агенцията по време на цялото пътуване.

 

Цената не включва:

v     Разходи от личен характер;

v     Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

v     Виза за Шри Ланка – 70 лева (заплаща се предаврително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо);

v     бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 40 EUR на човек за цялата програма

 

 

Полетно разписание с АК Turkish Airlines:

27.10 СОФИЯ 21:20 ИСТАНБУЛ 23:40

28.10 ИСТАНБУЛ 01:55 СИНГАПУР 17:30

06.11 МАЛЕ 23:45 ИСТАНБУЛ 06:25 + 1 (каца на 07.11)

07.11 ИСТАНБУЛ 08:35 СОФИЯ 08:55

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

 

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

  • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването
  • Няма други визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Сингапур, Шри Ланка и Малдиви
  • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
  • Използван транспорт: Самолет и автобус

 

Условия и Забележки:

ü        При записване се внася  депозит от 3000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.

ü        Офертата важи при минимум 15 туристи.

ü        Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

ü        Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с хотели от същата категоризация, идентични по качество;

ü        Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ü        Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 

Срокове за анулации и неустойки:

ü        при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

ü        между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;

ü        между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП

ü        при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 24.09.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Сингапур, Шри Ланка и Малдиви.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 19 921 1315 0000822495 на ЗАД „Армеец”

 

 


93/m

Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.