ПОСЕТЕТЕ НОВИЯ САЙТ - www.delmondo.bg

Китай + Хонг Конг -1 ноември 2018

b_150_100_16777215_00_https___1.bp.blogspot.com_-io1idO4r9Qk_TgdbEjMUO5I_AAAAAAAAAAg_5-39QVSPF1s_s1600_To-be-a-Shaolin-Warrior.jpg

 

Дата на тръгване: 1 ноември 2018 г.


Въздушен транспорт

 

Китай - екскурзия          Китай - екскурзия  Шанхай, Китай, екскурзия Пекин Китай Шанхай Китай екскурзия 2013     


КИТАЙ И ХОНГ КОНГ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

 

Завинаги свързана със своята древна цивилизация, уникални културни и природни съкровища, Небесната империя заслужено си е извоювала репутацията на една от най-посещаваните туристически дестинации на планетата. С писмена история от 4000 години, гордееща се с богато културно-историческо наследство и реликви, китайската е една от четирите най-стари цивилизации на света. Тук са изобретени компаса, хартията, барута и печата.

 

 

13 дни / 10 нощувки

 

01 ноември – 13 ноември 2018

 

 

 

ДЕН 1 (01.11.2018)

София - Истанбул

Полет от София с Турски авиолинии в 21.15 ч. Кацане в Истанбул в 23.50ч. 

ДЕН 2 (02.11.2018)

Пекин

Полет от Истанбул в 01.45 ч. и кацане в Пекин в 16.00 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Свободно време за почивка и опознаване на града.

Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 3 (03.11.2018)

Пекин

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.

Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 4 (04.11.2018)

Пекин - Сиан

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. 

 

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фото пауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл „Династията на Златната Маска“.

ОПЦИЯ: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл „Династията на Златната Маска“ - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. Цена  - 50 евро / 98 лева.

Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 5 (05.11.2018)

Пекин - Лоян

Закуска.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 11:02ч. Пристигане в Лоян в 14:45ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен.

Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 6 (06.11.2018)

Лоян - Сиян

Закуска.

Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 18:38ч. Пристигане в Сиян в 20:04ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Xian Golden Flower by Shangri LA 4* или подобен.

Нощувка.

 

ДЕН 7 (07.11.2018)

Сиян
Закуска.

Днес обиколката започва с посещение на едно по Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град.
Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 8 (08.11.2018)

Сиян - Шанхай
Закуска.

След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 15:11ч. Пристигане в Шанхай в 21:26ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Zhongxiang Hotel Shanghai 4* или подобен.

 

ДЕН 9 (09.11.2018)

Шанхай

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

 

ОПЦИЯ: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро / 68 лева).

 

 

ДЕН 10 (10.11.2018)

Шанхай - Хонг Конг

Закуска.

Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова.

Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти.Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен.

Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 11 (11.11.2018)

Хонг Конг - Макао

Закуска.

Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао(120евро/235лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.

Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг.

Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 12 (12.11.2018)

Хонг Конг - Истанбул

Закуска.

Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар.

Около 18:00ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 23:15ч.


ДЕН 13 (13.11.2018)

Истанбул-София

Кацане в Истанбул в 06:05ч. Полет за София в 08:35 ч и кацане на летището в София в 08:50 ч.

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
КИТАЙ И ХОНГ КОНГ — ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

 

 

Период

Човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

01.11-13.11.2018 г.

€ 2080 / 4068 лв

€ 2380 / 4655 лв

€ 2020 / 3951 лв

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 

 самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси

 самолетен билет Шанхай – Хонг Конг

10 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ),2 н. в Сиян (Xian Golden Flower by Shangri LA 4*),1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3*) ,3 н. в Шанхай (Zhongxiang Hotel Shanghai 4*) и 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel )

Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира 

    Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела

    Трансфер Лоян - Сиян  с влак стрела

    Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела

    Климатизиран транспорт

    Входни такси за музеите и обектите по програмата

    Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата

    Всички трансфери, упоменати в програмата

    Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек

    Водач, който ще придружава групата през цялото време

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 

   бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.

   билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 50 евро/98 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

   разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 35 евро/68 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

   Целодневна екскурзия до о-в Макао – 120 евро/235 лв.

   лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.

   такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 140 лв.в зависимост от курса на долара).

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

    Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,70 лв; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването

    Офертата важи при минимум 15 туристи

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай

    международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане

    такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек

    ваксини — няма медицински изисквания за имунизации

 

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 50% от пакетната стойност; доплащане — 40 дни преди пътуването.

 

Срокове за анулации и неустойки:

До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка.

От 59 работни дни до 40 дни – 50 % от стойността на пътуването.

От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.

 

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!19/m


Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.