ПОСЕТЕТЕ НОВИЯ САЙТ - www.delmondo.bg

МАРБЕЯ 2020 ИСПАНИЯ
Екскурзия НОВА ПРОГРАМА! ИСПАНИЯ - остров Гран Канария, миниатюрният континент на Тропика на Рака -     7 дни/ 6 нощувки/ 6 закуски/ 6 вечери  

ПОЧИВКА В МАРБЕЯ,

КОСТА ДЕЛ СОЛ

 


ПОЧИВКА В МАРБЕЯ,

КОСТА ДЕЛ СОЛ

 

Есен 2020

8 дни / 7 нощувки

25.08-01.09.2020

 01.09-08.09.2020

 03.09-10.09.2020

 

ПРОГРАМА:

 

1- ви ден: София – Малага

Излитане от летище София с директен полет на АК „България Ер”. Кацане на летище Малага. Посрещане от представителя в Малага. Трансфер и настаняване в хотел Pyr Marbella 3+* или подобен. Вечеря. Нощувка.

 

2- ри ден: Ронда

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

По желание еднодневна екскурзия до Ронда (65 евро/ 127 лв. възрастен, 52 евро/ 102 лв. дете до 11,99 г.). Цената включва: екскурзовод на български език, транспорт, вход за Арената на биковете, вход и дегустация в музея на виното.

Отпътуване за Ронда, романтичният град, известен като града на коридата, виното и фламенкото,  градът, пленил Ърнест Хемингуей. Посещение на най-голямата и автентична в Испания Арена на биковете, където са торирали едни от най-добрите тореадори, както и музея на Коридата. Дегустация на известното вино на Ронда в музея на виното. Ще минем през парка на Ронда с известният балкон на СТРАХА, романтичният квартал – вдъхновение на Хемингуей, които е почивал там всяко лято, мостът на града с неописуема гледка. Разходка показване музеят на Бандолеросите – вход опционален. Свободно време за обяд и покупки. Не пропускайте да се разходите из типичните андалуски улички, да се възхитите на моста на града и разбира се да опитате един от най-големите деликатеси – опашка на бик, придружен от чаша вино (още нещо, което не бива да пропускате да опитате). Отпътуване от Ронда. Завръщане в хотела.

 

3- ти ден: Гранада

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

По желание еднодневна екскурзия до Гранада (75 евро/ 147 лв. възрастен, 58 евро/ 113 лв. дете до 11,99 г).  Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Алхамбра.

Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в Гранада. Свободно време за самостоятелна разходка. В определен от екскурзовода час се стига с автобус до внушителния дворец Алхамбра. Посещават сезалата на двете сестрии знаменитиядвор на лъвовете”, които ни пренасят в 14 – ти век, Двореца на Карл V и градините на Хенералифе  – лятната резиденция на древните назирски султани с много фонтани. От тук се открива прекрасна гледка към града и Сиера Невада. Свободно време в Гранада за самостоятелно посещение на Катдралата или Кралската гробница на Католическите крале. Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухня (по желание). Отпътуване от Гранада. Връщане в хотела.

 

4- ти ден: Гибралтар с включено посещение и разходка в тунелите и Касарес

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

По желание допълнителна екскурзия до Гибралтар и Касарес (65 евро/ 127 лв. възрастен, 53 евро/ 104 лв. дете до 11,99 г.). Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, вход за пещерата Сан Мигел, вход за тунелите.

Гибралтар е независима територия на Обединеното Кралство - мечтана земя от всички империи в историята, поради стратегическото си положение и възможността да контролира единствения вход за Средиземноморието.След пристигането в Гибралтар, среща с местен екскурзовод, след която ще можете да се възхитите на прекрасната гледка на Гибралтарския Проток, а при хубаво време и на Мароко. Посещение на Пещерата Сан Мигел (с включен входен билет, където могат да се видят известните маймуни берберски макак, произхождащи от Северна Африка.

След като Испания губи Гибралтар от англичаните през 1704 г., през този период в XVIII век, испанците се опитват три пъти да си върнат Гиралтар, но без успех. Веднъж през 1704 г. и втори път през 1727 г. Последният, трети опит, е през 1779 г., когато обсаждат Гибралтар за 4 години. Чак през 1783 г. се вдига обсадата. На 12.04.1779 г. Карлос III, крал на Испания, сключва договор с французите т. нар. „Договор при Аранхуес” (Аранхуес е град в Испания, който се намира близо до Мадрид), по силата на който силите на Испания и Франция се обединяват срещу Великобритания. С помощта на Франция, испанците се опитват да си върнат Гибралтар и Менорка. По този повод след като се обсажда Гибрлатар, се създават тези тунели, откъдето се е осъществявала защитата. Ще направим пешеходна разходка в част от тези тунели, които са общо дълги 54 км, а в днешно време е пресъздадена и самата защита на Гибралтар. Тук ще разберете по-подробно за този интересен и повратен момент в историята на отношенията между Испания и Великобритания. Свободно време за пазаруване и обяд.Отпътуване за един от най-красивите градове в Испания – Касарес. Град Касарес е типично андалуско селище със снежнобели къщи, разпръснати по хълмовете, тесни криволичещи улички и прекрасни саксии с цветя, украсяващи балконите. Разположен само на 14 км от морския бряг, Касарес изненадва своите посетители с автентичния си и красиво облик. Заради живописния си външен вид, напомнящ за красива пощенска картичка, историческата стойност и типичната андалуска атмосфера, Касарес получава статут на исторически и художествен комплекс през 1978 г. Връщане в хотела.

 

5- ти ден: Севиля

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

По желание еднодневна екскурзия до Севиля (65 евро/ 127 лв. възрастен, 50 евро/ 98 лв. дете до 11,99 г.). Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Севиля.

Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в четвъртия по големина град в Испания и столица на област Андалусия – Севиля, разположен край бреговете на река Гуадалкивир. Панорамна обиколка с автобус – постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Баркета, Булеварда на палмите, Испанския площад, паркът Мария Луиза. Следва пешеходна обиколка с посещение на известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала с прочутата камбанария Хиралда, свободно време при двореца Алказар на Испанския площад с красивия фонтан – сцена за много улични музиканти и актьори. Свободно време за обяд в типичен испански ресторант с традиционна кухня (по желание). Отпътуване от Севиля. Връщане в хотела.

 

6- ти ден: Танжер

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

По желание еднодневна екскурзия до Танжер (85 евро/ 166 лв. възрастен, 68 евро/ 133 лв. дете до 11,99 г.). Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, билет за ферибота, местен екскурзовод, обяд в традиционен марокански ресторант /без напитки/.

Отпътуване от хотела рано сутринта в посока Тарифа, откъдето с ферибот се пресича Гибралтарският проток. Пристигане в Танжер, Мароко и обиколка в околностите на града с автобус и местен екскурзовод. Пешеходна разходка из най-интересните места в стария град - казбата, медината, Зоко и др. Обяд в традиционен местен ресторант с програма, където ще Ви предложат типични за местната кухня блюда: харира, кус-кус, телешки шишчета, чай и сладкиши. Ще имате възможност да посетите традиционна берберска аптека, където ще научите повече за известното мароканско арганово масло, за ароматните и традиционни подправки и натурални продукти, които се произвеждат само в Мароко. Свободно време за покупки на сувенири. Отпътуване към пристанището. Връщане в Тарифа с ферибот и с автобус до Коста дел Сол. Връщане в хотела.

*За тази екскурзия е необходим международен паспорт

 

7- ми ден: Кордоба

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

По желание еднодневна екскурзия до Кордоба (67 евро/ 131 лв. възрастен, 53 евро/ 104 лв. дете до 11,99 г.). Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Кордоба.

Кордоба е място, където съжителстват мюсюлманската, еврейската и християнската култури. Градът е известен с архитектурата си от времето, когато е бил столица на Кордовския халифат и е заемал почти целия Иберийски полуостров.

Сутринта - отпътуване от хотела. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи. След пристигане в града – среща с местен екскурзовод, който Ви придружава по време на обиколката. Посещение на старата част на града, включена в световното наследство на ЮНЕСКО, известната джамия Мескита, превърната по-късно в катедрала - едно невероятно съчетание на стилове и религии. Разходката продължава с разглеждане на Зоко, еврейския квартал, римския мост над р. Гуадалкивир. Свободно време за обяд (по желание). Връщане в хотела.

 

 

 

8- ми ден: Малага – София

Закуска. Свободно време. Обяд. Напускане на хотела. Трансфер до Малага. Панорамна обиколка на града, разглеждане отвън крепостта Гибралфаро, Катедралата и Къщата на Пикасо. Свободно време в Стария град. Трансфер до летище Малага. Обратен полет до София.

 

 

ЕСЕН 2020

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен в двойна стая

1-во и 2-ро дете (до 11,99 г.) в стая с двама възрастни

25.08.2020

599 € / 1172 лв.

785 € / 1535 лв.

569 € / 1113 лв.

554 € / 1084 лв.

01.09.2020

595 € / 1164 лв.

780 € / 1526 лв.

565 € / 1105 лв.

550 € / 1076 лв.

03.09.2020

595 € / 1164 лв.

780 € / 1526 лв.

565 € / 1105 лв.

550 € / 1076 лв.

Хотелът дава възможност за настаняване на двама възрастни и две деца на нормални легла в една стая. Този тип настаняване се предоставя при запитване.

 

Цената включва:

➢ Самолетен билет с редовен полет на България Ер София – Малага – София с включени летищни такси

➢ Трансфер летище – хотел - летище

➢ 7 нощувки на база FB+ пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/ и ¼ л вода и ¼ л вино на човек по време на храненията в хотел Pyr Marbella 3+* или подобен

➢ Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод

➢ Обслужване на български език по време на престоя в Коста дел Сол

➢ Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД Евроинс

 

Цената не включва:

➢ Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат в България

➢ Лични разходи

➢ Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД Евроинс

➢ Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 г.– 16 лв.

➢ Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 г. - туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация

 

Забележки:

➢ Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България

➢ Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно

➢ Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат предоставени седмица преди отпътуване

➢ Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България до 30 дни преди отпътуване!

➢ При заявяване на допълнитерни екскурзии, обядът за съответния ден се предоставя като сух пакет

➢ Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията

➢ Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии – 25 човека. При несъбран минимум брой, ТО предлага вариант за споделена екскурзия на различни езици и опция за български екскурзовод при мин. 15 човека. При провеждане на регулярна (споделена) екскурзия, Гибралтар се провежда без тунелите за отбрана и Касарес; Ронда се провежда без ранчо.

 

Хотел Pyr Marbella 3+* / https://www.hotelpyr.com/

Местоположение: хотелът се намира на 5 минути пеша от плажа, в центъра на Пуерто Банус, Марбея, в непосредствена близост до световно известното пристанище Пуерто Банус.

Услуги в хотела: ресторант,бар, рецепция 24 часа, градина, тераса, стая за съхранение на багаж, външен басейн, детски басейн, тенис на маса, чадъри и шезлонзи на басейна,наем на автомобили, безжичен интернет – безплатен в целия хотел.

В стаите: климатик, кухненски бокс, хладилник, LCD телевизор, сейф, сешоар, ютия, кът за сядане. Трети турист се настанява на нормално легло.

 

Часове на полетите:

София – Малага 18:05 – 21:00 ч.

Малага – София 21:30 – 02:00 ч.  +1

Часовете на полетите подлежат на препотвърждение до една седмица преди отпътуване.

 

Минимален брой за осъществяване на програмата: 30 човека

Срок за уведомление за несъбран минимум: 30 дни преди заминаване

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители. Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации. За пътуването до Танжер е необходим задграничен паспорт!

 

 

Условия за записване:

 • Депозит 10% при резервация;
 • Доплащане 40% до 60 дни преди датата на отпътуване;
 • Пълно плащане 50% до 30 дни преди датата на отпътуване;

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
 • между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • между 29-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 10 дни (включително и неявяване при отпътуване) се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

Вид използвани транспортни средства по програмата:

➢  Самолет

➢  Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)

➢  Ферибот (При допълнителната екскурзия до Танжер, Мароко)

 

 

Отмяна от пътуванеTO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация може да получите в нашия офис.

 


 

 

 

 

 


94/m

Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.