СРЪБСКО ПАРТИ С Dragan Kojić Keba НА 3 МАРТ в НИШ!

ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА И БАЛЕАРСКИТЕ ОСТРОВИ
ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА И БАЛЕАРСКИТЕ ОСТРОВИ

 


ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА И БАЛЕАРСКИТЕ ОСТРОВИ

Майорка е главния остров на Балеарския архипелаг. Столица на острова и целия архипелаг е гр. Палма де Майорка.


Туристическата индустрия на острова започва да се развива през 20-те години на 20-ти век, когато тук са построени първите хотели, предназначени за най-богатите хора в Европа. Днес курортният туризъм се явява основен аспект от живота на Майорка. Островът разполага с широка мрежа от съвременни хотели, осигуряващи на гостите си първокласен комфорт и истинско европейско обслужване. Благодарение на средиземноморския си климат, Майорка се отнася към списъка с курорти, посещавани целогодишно. Даже в самия разгар на лятото тук не е прекалено горещо, а зимата е изключително мека. Относителната влажност на въздуха е около 70% в течение на цялата година и в съчетание с благоприятния температурен режим това поддържа неизменно доброто настроение на гостите на курорта.

Още един важен фактор, превърнал Майорка в един от най-привлекателните кътчета на света, се явява удивително богатата и разнообразна природа на острова. В планините на Сиера де Трамонтана можете да се насладите на типичен планински пейзаж. В същата висока част на острова, се намират живописни градчета, като Валдемос и Солер. Северната част на Майорка, където на 100 км се простира планински хребет, се отличава с отвесни брегове, приютили малки заливчета, много от които са достъпни само от към морето, и девствени плажове. Вътрешната част на Майорка, където е съхранен традиционния начин на живот, и до днес напомня защо на времето са я наричали "остров на покоя"

Южната част на Майорка е по-топла и суха. Тук се намират най-красивите плажове на острова. Останалите курорти са разположени на югозападното крайбрежие по всички страни на залива Палма. На югоизток от столицата се намират "немските" курорти Аренал, Плайа де и Кан Пастиля. Тези три туристически зони са обединени с общ пет километров плаж. През всеки 700-800 метра са разположени общински "плажни клубове": малък бар, съблекални, тоалетни, наем на шезлонги и чадъри, център за водни спортове. Зад линията на плажа се простира павирана крабрежна улица с високи палми от двете страни. По протежението и има многобройни магазинчета, ресторанти и барове. Трите курорта са свързани със столицата чрез няколко автобусни маршрута. На запад от Палма са разположени "английските" зони, сред които се открояват Магалуф и Палма Нова, смятани за център на младежкия отдих. Съвсем близо до столицата се намират елитните зони за отдих Илетас и Кала Майор, в съседство с лятната резиденция на кралското семейство - двореца Маривент.

Хотелите в Майорка са съсрeдоточени главно по крайбрежието, прочуто с чудесните си пясъчни плажове и кристално чисто море. Бреговата линия се отличава със съчетанието от обширни плажове, простиращи се на много километри, и величествени скалисти брегове, покрити с пинии и образуващи уединени заливи. Местната кухня, базирана основно на пресни морски продукти и плодове, поразява със своето разнообразие и изисканост. Освен това Майорка се слави с богатия си народен фолклор и традиционни занаяти, сред които дърворезба, грънчарство, обработка на перли, бродерия и много други.

КАНАРСКИ ОСТРОВИ. ТЕНЕРИФЕ.

Канарските острови са част от Испания. Тенерифе е най-големият от седемте Канарски острови от архипелага. Той се нарича "острова на вечната пролет", защото тук винаги е топло и на практика няма температурни крайности. Планинска верига Тенерифе разделя на две климатични зони: влажна, покрити с буйна растителност на север, а на юг - суха и слънчева. Затова Тенерифе е известен като "остров с две лица. Коста Адехе е курорта, където са най-модерните хотели на южната част на Тенерифе. Красотата на природата и уникалният климат ежегодно привличат милиони туристи тук. Луксозните хотелски комплекси, богата кухня, разнообразните възможности за отдих и водни спортове - всичко това ще остави трайно впечатление от отдиха. Хората идват тук заради екзотиката, комфорта и развлеченията по правило всички откриват това, което търсят. Този необикновен остров на Испания е популярен със своите уникални възможности за отдих, които той осигурява за туристите практически 365 дни в годината - защото времето в Тенерифе позволява да се наслаждавате на море, плаж, слънце и всички видове развлечения през цялата година. Повечето хотелски комплекси са построени през последните 10-15 години, но има и редица съвсем нови. Много от тях са с голяма територия и значителен брой предлагани услуги. Целесъобразната политика на застрояване на бреговата линия позволява да се запазят естествените ландшафти и в много случаи, вместо да се строят нови хотели, се създават нови плажове от лечебен вулканичен пясък, защитени чрез специални вълноломи от силните вълни на Атлантическия океан. Основната природна атракция е без съмнение вулканът Teide - най-високата точка на Испания. В допълнение можете да посетите съседния остров Ла Гомера, да обиколите спящите вулкани на остров Лансароте, да се насладите на прекрасната колониална архитектура на град Лас Палмас и известните дюни на курорта Плая дел Инглес на остров Гран Канария. И, разбира се, не може да не посетите "Лоро Парк" на Тенерифе, където възрастни и деца могат да получат незабравими емоции от шоуто на папагали, делфини, косатки и тюлени, както и да се разходят по алеите и павилионите в парка, събрали огромна колекция от животни от целия свят: пингвини, акули, горили, тигри, крокодили, фламинго и разбира се - папагали

Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.