СРЪБСКО ПАРТИ С Dragan Kojić Keba НА 3 МАРТ в НИШ!

ТУНИС
b_150_100_16777215_00_images_stories_TUNIS_tunismap.jpg 

 

 


Тунис e впечатляваща страна, която ще промени мирогледа Ви.

Планините и долините, покрити със зеленина на север и необятните простори на пустинята на юг, остров Джерба - това е всичко, което ви трябва. Тунис е една възможност да се запознаете с богатото културно наследство на пуническата, римската и арабската цивилизации. Ще видите руините на античния Картаген и амфитеатъра Ел Джем, хилядолетната история на градовете, тяхната автентична архитектура и исторически паметници. Във всеки град непременно ще намерите пазар, където гласовете на продавачите не утихват от ранни зори до късно вечер. Пазарът е неотделима част от арабската култура. Пред очите ви се разкрива изобилие от сувенири, керамични, кожени, медни и златни изделия, разноцветни килими ръчна изработка, екзотични подправки, треви, ароматни масла, пресни плодове, традиционни сладкиши с мед и орехи ... Трябва само да умеете да се пазарите. А търговията тук е удоволствие, игра, своеобразен вид спорт, за който трябва чувство за хумор, хитрост, такт и търпение.


ХАМАМЕТ

altaltaltaltaltalt

Хамамет може да бъде наречен курортната столица на Тунис. Всеки ще остане очарован от красотата му. Неслучайно го наричат «Тунизийския Сен Тропе». 

Неголемият курорт Хамамет е известна крепост, построена през 15-ти век. Днес там са разположени магазини в източен стил, таверни и наблюдателни площадки. Мекият климат, прекрасните плажове, многозвездните хотели и паркове радват всеки посетител на Тунис. Струва си да се разходите по оградения с дебели стени Медински пазар, да се порадвате на изгледа към града от височината на градските стени. Много от хотелите по крайбрежието са построени в мавритански стил и са обградени от паркове.

Няколко километра на юг от центъра на Хамамет се намира новата туристическа зона Ясмин Хамамет. Разположена е на площ 278 хектара, а крайбрежието й се простира на 4 км. Това е съвременен курорт за тези туристи, които предпочитат развлеченията - дискотеки, магазини, кафета, ресторанти, което на практика не оставя време за пасивен отдих. Тук можете да разгледате новата Медина, яхтеното пристанище, крайбрежните алеи с дължина 1.5км, успоредно на които е разположен просторният плаж на Ясмин Хамамет. В новата Медина е разположен базар, на който се продават изделия от кожа, метал, керамика, а също така и разнообразни сувенири от Тунис. Вечер зоната за отдих се осветява от рекламните светлини на нощните клубове, кафетата и ресторантите. В Ясмин Хамамет се намира детският развлекателен център «Картаголенд». Това е атракционен парк (включващ няколко вида водни атракции, ресторанти, магазини за сувенири). Това прави курорта подходящ за семеен отдих с деца. Яхтеното пристанище е не просто място за акостиране на 740 яхти, но тук има и апартаменти, вили и магазинчета, градини с опияняващ аромат на жасмин, просторни площади, модни ресторанти и барове.

Близо до Хамамет се намира селището Набьол - най-важният занаятчийски център, още от древността известен с керамиката, килимите и кожените си изделия. Съвременният Набьол е център на керамиката, като вратите на грънчарските работилници и магазинчета са отворени за посетителите. Интересно е да се наблюдава как се обработва глината, като същевременно може да се използва възможността да се купи нещо на приемлива цена.

Достоен за внимание е и Археологическият музей, в който можете да видите оригинална колекция от мозайки, елегантната кула Калаф Ал Фалас, Историческия музей. Приятна е и разходката из стария град - това е истинска находка за тези, които искат да си купят сувенири. Тук можете да докажете способностите си в пазарлъка.


СУС - ПОРТ ЕЛ КАНТАУИ

altaltaltaltalt

Сус е третият по големина град в страната след Тунис и Сфакс. Смятан е за столица на централния западен район на Тунис и има голямо пристанище. Медината на селището продължава да живее със свой собствен ритъм и е запазила типичния средиземноморски чар. Градът е само на 20 км от международното летище в Монастир. Край него има много курорти и красиви пясъчни плажове, заобиколени от маслинови и овощни градини. Сус се радва на приятен средиземноморски климат с горещи и сухи лета и меки зими. Тук туризмът се е превърнал във важна дейност с над 1 200 000 посетители всяка година. Градът предлага над 120 хотела по 20-километровата ивица на север от града и на юг до традиционния център с пазарите, ориентирани главно към туристи. От ЮНЕСКО са обявили медината на Сус за част от световното културно наследство, като една от причините е нейната автентичност и запазеност. А ако тръгнете по плажа от Сус можете да стигнете до Порт Ел Кантауи, който е известен с яхтеното си пристанище. Порт Ел Кантауи е един от най-прекрасните и зелени курорти на Тунис. Наричат го "Рая на туристите". Курортът се намира само на 5 км от град Сус. Тук всичко е съобразено с нуждите на туристите: прекрасните хотели, ресторантите с морски дарове, баровете и кафетата, аквапаркът “Aqua Palace”, паркът с детски атракции “Hannibal Park”, дискотеката “Metalika”, романтичния пристан за яхти, игрището за голф, зоопаркът, впечатляващите фонтани.


МОНАСТИР

altaltaltaltalt

Монастир е туристически център с много архитектурни забележителности. Най-интересната постройка е Monastira ribata - един от малкото съхранени манастири - крепости, построени през 11 век. В подножието му израства град Монастир, където днес живеят 40000 души. Не по-малко достоен за внимание е мавзолеят - джамия, в който почива роденият в Монастир първи президент на страната - Хабибо Бургиба.

От малък пристанищен град през втората половина на 20 век Монастир се превръща във важен туристически център. Тук се намират много хотели от различни категории, услугите си предлагат многочислени ресторанти, кафета и барове. Разноцветните градини и крайбрежните плажове радват окото.

Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.