ПОСЕТЕТЕ НОВИЯ САЙТ - www.delmondo.bg

Остров Крит
b_150_100_16777215_00_images_article_images_KRIT_300px-cretemap.jpg 

 

 


altaltaltaltalt


Реалност и митология, традиции и развитие – страхотната комбинация от всичко това прави Крит (Crete) една от най-популярните дестинации в Средиземно море.
Остров Крит (Crete) е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв.км.

В сравнение с останалите гръцки острови той е най-близо до Северна Африка. Разположен е в южната част на Егейско море на кръстопътя на три континента - Европа, Азия и Африка. Великолепният средиземноморски климат, планинският релеф, красивите заливи, чистите плажни ивици и запазените крепостни стени и сгради в градовете Ираклион, Ханя и Ретимно правят Крит една от най-предпочитаните туристически дестинация в Гърция. Неговата култура, естествената му красота и климат, топлото лятно слънце и хладното море, в комбинация с усмихнатите хора, превръщат острова в най-големия и модерен туристически център на Гърция.


Островът е разделен на четири по-малки области -  Ханя, Ретимно, Ираклион и Ласити. Всяка от тях има какво да предложи на многобройните си гости - красиви градове и очарователни селца и пристанища, разнообразни кулинарни изкушения, напитки, руини като замъка на Кносос, венецианската крепост в Ретимно, живописни планински пейзажи, Самарския пролом и много други по-малки проломи в Агия Ирини и Арадена.
Ираклион (Heraklion) е най-големият град на острова и е административен, търговски, индустриален и агрикултурен център на Крит. Странната съвместимост между старо и ново, и смесицана от различни видове архитектура правят града наистина интересен и привлекателен. Можете да се разхождате по венецианското пристанище и да се наслаждавате на гледки от античността, а след две минути да пиете кафе в някое модерно заведение.
Площада Елефтерий Веницелос (Platia Eleftheriou Venizelou), Лъвският площад, както го знаят местните, е центърът на града. В този район са търговските улици на града. Има и много ресторанти и таверни, които предлагат критски специалитети, както и барове и кафета.
В източната част на префектурата Ираклион има няколко големи курорта близо до морето като Херсонисос (Chersonisos) и някои интересни археологически забележителности като Малиа (Malia), както и множество византийски църкви. Само на 5 км от центъра на Ираклион може да видите Кносос (Knossos) - най-големия център запазен от Минойската цивилизация. Страхотните плажове, лудият нощен живот, страхотната кухня и интересната игра между старо и ново гарантират незабравима почивка на острова.


Крит възбужда любопитството и с богатата си история и култура.  Той е люлка на минойската цивилизация, чиито следи са съхранени до днес край Кносос, Фестос и Ретимнон. Мекият средиземноморски климат и уникалната природна среда в съчетание с първокласните хотели и многобройни възможности за забавления превръщат острова в предпочитана туристическа дестинация за много европейци.

Крит е свързан и с не една легенда от античността. Да споменем Зевс, историята на минотавъра, Тезей и Ариадна ,цар Минос и атиняните.


Остров Крит е един вълшебен оазис, където митовете оживяват, а модерният свят е изграден върху основите на хилядолетни истории за всемогъщи богове и техните велики дела!


Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.