ПОСЕТЕТЕ НОВИЯ САЙТ - www.delmondo.bg

0стров Евия - природа, гледки и цветове
 

  alt

 Снимки от личен архив - Проведено пътуване в периода 07-12.04.2014call_skype_logo.png07-12.04.2014

altaltaltaltaltaltaltaltalt


Насладете на очарователната перла на Атика – великолепният остров Евия! Уютни пясъчни плажове, лазурно море, живописни маслинови гори, впечатляващ ландшафт, свеж въздух, изпълнен с аромат на хвоя, лечебни минерални извори... Тук в ярки пейзажи се съчетават планински вериги и зелени долини, уединени рибарски селища и колоритни градове. Пленителните кътчета, на които островът е изключително богат, предразполагат към романтично съзерцание под сянката на многовековни чинари и постигане на пълно спокойствие.

Островът е прочут с рибните си деликатеси, горещите си минерални бани на Едипсос, разположен само на 80 километра от Атина, острова привлича с красивата си природа, изумрудено чистите си води и обширни пясъчни плажове.

     

6 причини да се впуснете в увлекателно пътешествие към живописния остров Евия

  • Възможност за съчетаване на вълнуваща екскурзионна програма със спокойна плажна почивка

Евия е идеалното място за тези, които искат да съвместят плажната почивка сред  умиротворяваща природа и възможността за интересни екскурзии в люлката на древногръцката цивилизация – столицата Атина. Тук можете да се насладите на спокойствието на дивите заливи и да почувствате бурният ритъм на пъстроцветните градове, да направите нови кулинарни открития в уютни ресторанти или да се отпуснете в лечебните води на минералните извори.        

  • Почувствайте се като истински съвременен атинянин

Именно Евия е любимо място за почивка на жителите на Атина. И това не е случайно - островът е разположен само на 1,5 часа път от столицата и е съединен с континенталната част на Гърция чрез 600-метров мост, който сам по себе си е уникално архитектурно съоръжение – това е най-високият мост в Европа. Съчетанието на Hi-tech технологии и великолепен пейзаж е възхитителна гледка! 

  • Удивителната природна загадка, която не могъл да разреши самият Аристотел

Водите на протока Еврип, умиващи бреговете на острова, съхраняват завладяваща тайна. Неразгадаемо течението променя своята посока на всеки 6 часа, като преди това замира за около 8 минути. Според легендите знаменитият гръцки философ Аристотел наблюдавал с часове пленителните води на протока, но така и не успял да разгадае природната енигма. Това уникално явление можете да видите лично, посещавайки живописния остров Евия.

  • Лечебните радонови извори, в които възстановявали силите си легендарният Херакъл и световно известни звезди.

Богатият на радонови извори остров е място, изцеряващо множество болести. Минералните извори на Евия извират от дълбочина от над 3000 метра. Древногръцкият историк Страбон твърди в своите трудове, че именно от техните води знаменитият митичен герой Херакъл получил своята невероятна сила. Лековитите свойства на изворите са оценили и известни личности  като Мария Калас, Омар Шариф, Грета Гарбо, Аристотел Онасис, Уинстън Чърчил. Именно тук е разположен един от 10те най-добри термални курорти в света - THERMAE SYLLA SPA WELLNESS.

  • Домовете на приказните дракони

На Евия можете да се почувствате като в истинска приказка с огнедишащи дракони и великани-циклопи.  В южната част на острова, в района Дракоспита се намират впечатляващи постройки от огромни скални блокове. Тези "драконови домове", издигнати без никакъв свързващ разтвор, вече над три хилядолетия завладяват въображението на пътешествениците и съхраняват тайната на своето създаване и предназначение.


  • На остров Евия може да се види древното светилище на бог Дионисий и съоражение от каменни блокове, което е издигнато през шести век преди новата ера, то носи името Домът на дракона.


altaltaltaltalt

Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.