ПОСЕТЕТЕ НОВИЯ САЙТ - www.delmondo.bg

КУШАДАСЪ
b_150_100_16777215_00_images_stories_TOURKEY_KUSADASI_main.jpgКушадасъ – едно незабравимо изживяване

 

 


Кушадасъ


alt

altaltaltaltalt


Ако мечтаете за плажове и екскурзионен отдих; да се къпете в морето, но да не изгаряте под парещото слънце; да отседнете в добри съвременни хотели, едновременно избягвайки шума и жегите – смело може да се отправите към Кушадасъ. Един курорт компромис, който е събрал най-различни достойнства.

В превод от турски език „Кушадасъ“ означава „птичи остров“. Градът е получил това име заради разположените наблизо острови, където от стари времена гнездят птици. На един от тези острови се намира генуезката крепост от XVI век – главната забележителност и символ на Кушадасъ. Бреговата линия на този участък от Егейско море е силно нарязана, малки дюни се редуват със скалисти брегове, спускащи се към морето и нешироки, но дълги плажове със ситен светъл пясък.

Най–големият плаж, градският, се намира практически в центъра на Кушадасъ. На 2 км от него е разположен т.нар. Ladies' Beach, а на протежение от близо 30 км се простира знаменитият Long beach, около който са концентрирани най – големите и съвременни хотели 4* и 5*. Неотдавна там бе оборудван и нов плаж – Pigale, където сега се намира цял комплекс за спортни развлечения с басейни, тенис – кортове и спортни зали.

Заслужава да се подчертае качеството на хотелите в Кушадасъ – дори и хотели 3 * са много добри за своя клас.. А новите хотели 5 * не само акуратно се вписват в ландшафта ( екологичността е един от главните местни критерии при строеж на хотел), но и отговарят на всички съвременни изисквания. Пребиваването тук е сравнително по-евтино, отколкото анталийското крайбрежие, тъй като в курорта все още няма толкова разглезени туристи, персоналът в хотелите е много внимателен и качеството на услугите е на висота.

Особеният климат на Кушадасъ се дължи на това, че тук няма изтощителни жеги: климатът е сравнително сух и има лек бриз от морето. Но именно заради това, сезонът тук е доста кратък – от края на май до началото на септември. Морето тук е изумително чисто и има много интересен подводен свят, заради което в Кушадасъ е много популярен подводния спорт.Тук се развиват новите олимпийски спортове – уиндсърфинг и яхтинг. Още един аргумент в полза на Кушадасъ – има два огромни съвременни аквапарка – AQUA FANTASY и ADALAND. Тук има всякакви водни пързалки, а в съседство се намира чудесния делфинариум. Но главното предимство на Кушадасъ е изключителната екскурзионна програма. В околностите може да се разходите край 'Древногръцките легенди и митове', защото именно тук е разположена древната Троя и сега туристите могат да се разходят край руините ѝ, а също и да разгледат остатъците от градската стена, храма на Атина, величествената колониална зала и дори копието на самия троянски кон, заради който е паднал легендарния град. Недалеч от Кушадасъ се намира град Дида, известен със своя йонийски храм на Аполон. И макар сега да са останали само неговите руини, те все още са много впечатляващи, особено главата на горгоната Медуза, поставена над входа на храма.

Съвсем наблизо до Кушадасъ се намира древния град Ефес с неговите почти недокоснати от времето малки улички и домът на Света Мария.

Освен с историческите си забележителности, Кушадасъ се слави и със своята красива природа. Непременно трябва да посетите термалните води на Балчов, теснините на Зевс и изумителните басейни в пещерите, в националния парк Дилек.

Кушадасъ е и най-близкия курорт до прочутото със своите белоснежни извори Памукале.
alt


Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.