ПОСЕТЕТЕ НОВИЯ САЙТ - www.delmondo.bg

ВЕЛИКДЕН НА МАЛДИВИТЕ - 2023

altВЕЛИКДЕН И ДРУГИ ДАТИ  на МАЛДИВИТЕ - 2023

 


altaltalt


ПОЧИВКА НА МАЛДИВИТЕ 2023

 

с полети на Турски авиолинии от София

 

Дати на заминаване:

 

11.01; 24.01; 07.02; 28.02; 14.03; 21.03; 04.04; 13.04- ВЕЛИКДЕН ; 23.04; 02.05.2023 г.

7 нощувки / 9 дни

 ПРОГРАМА

 

Първи ден

Отпътуване от Летище София с полет до Истанбул на Турски авиолинии. Кацане в Истанбул.

 

Втори ден

 

Полет от Истанбул. Кацане в Мале. Посрещане от фирма-партньор, трансфер и настаняване. В зависимост от местонахождението на хотела трансферът се извършва с лодка (за по-близки острови), вътрешен полет + моторна лодка или хидроплан (за по-далечни острови). Нощувка.

 

Трети – осми ден

 

Свободни дни за плаж и почивка или допълнителни екскурзии и водни спортове, предлагани и организирани на място. Нощувка.

 

Девети ден

 

След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летище Мале за полет до Истанбул на Турски авиолинии.

 

Десети ден

Кацане в Истанбул. Излитане за София.

Кацане на летище София в 09:00ч.


Полетна информация:

 

TK1030 SOF-IST 21:25-23:50

 

TK 730 IST-MLE 02:10-12:15

 

TK 731 MLE-IST 23:30-06:15 (+1)

 

TK1027 IST-SOF 08:45-09:00

 

*Часовете на полетите са посочени в местни времена.

 

*Полетното разписание подлежи на препотвърждение

 

 

Цената е в евро и включва:

 

 • Самолетен билет София – Мале – София с полети на ТК с включени летищни такси;

 

 • Един салонен багаж до 8 кг. и чекиран багаж 40 кг. (при трансфер с вътрешен полет/ хидроплан има допълнителни рестрикции: 20 кг чекиран и 5 кг/ 3 кг ръчен багаж);

 

 • Трансфер летище – хотел – летище (с лодка, вътрешен полет + моторна лодка или хидроплан според избрания хотел);

 

 • 7 нощувки в избран хотел на съответна база изхранване;

 

 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за

Covid-19;

 

 • Green tax – 6 USD на ден на човек (възрастен/дете/бебе).

 

Пакетната цена НЕ включва:

 

 • Лични разходи;

 

 • Допълнителни екскурзии;

 

 • Застраховка за хора над 65 г.: 66-70 г. с покритие 10 000 евро – доплащане 5 евро; 71-75 г. с покритие 5 000 евро – доплащане 5 евро; 76-79 г. с покритие 4 000 евро – доплащане 8 евро; от 80 г. с покритие 2 000 евро – доплащане 6 евро;

 

 • Застраховка “Oтмяна на пътуване” - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания “Алианц”;

 

 • Горивна такса – обявява се към момента на издаване на билетите за цялата група: около 8-10 дена преди заминаване (ако авиокомпанията наложи такава);

 

 

COVID 19:

 

 • За момента няма изискване за тестове и серификати.

 

ВАЖНО! Всички пътуващи попълват не по-рано от 96 часа преди пристигане/ отпътуване онлайн декларация на следния сайт: https://travel.immigration.gov.mv/

 

ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на нови изисквания и разпоредби.

 

Важна информация за пътуващите:

 

 • За пътуване до Малдиви важи безвизов режим.

 

 • Забранено е внасянето на алкохол. Консумацията на алкохол е разрешена за туристи само в хотелите.

 

 • Забранено е изнасянето от страната на корали и артикули, направени от тях (освен тези, които са направени от лицензирани производители и придружени със сертификат).

 

 • Забранено е изнасянето от страната на предмети, намерени на дъното на океана.
 • Със закон е забранено да се изваждат от водата корали, раковини, морски звезди и т.н., да се уврежда по какъвто и да било начин крайбрежна зона.


 

 • Забранен е риболов близо до островите. За целта се организира риболов, отдалечен от бреговете.

 

 • Забранено е да се оставят боклуци на плажа. Глобите за това нарушение са много големи.

 

 • Малдиви са мюсюлманска държава и задължително трябва да се спазват правила за прилично поведение и облекло (извън хотела, където има местно население, е препоръчително да се ходи с покрити рамена и колене).

 

 • Важно: банките там не приемат доларови банкноти серия 2006 г. Всички банкноти от 100 $, принтирани на бяла хартия (стара версия) са извън обръщение. Приемат се само нови, на синя хартия.

 

 

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 

1.  Плащания:

 

 • Авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване;

 

 • Доплащане: до 30 дни преди отпътуване (ако не е посочен различен анулационен срок при записване).

 

ВАЖНО! В случай на евентуални неблагоприятни промени заради Ковид-19, като задължителна карантина, затворени граници и др., ВСИЧКИ заплатени суми ще бъдат възстановени съгласно условията на договора.

 

 

2.  Необходими данни за всички пътуващи*:

 

 • Три имена на латиница по международен паспорт;

 

 • ЕГН или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;

 

 • Номер на паспорта и дата на валидност;

 

 • Телефон за връзка.

*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.

 

3.  Анулационни срокове:

 

3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка, е до 60 дни преди датата на пътуването.

 

3.2. При анулация до 30 дни преди датата на отпътуване неустойката е в размер на изискуемия депозит (освен ако не е посочен друг срок към момента на резервация).

 

Ако направената анулация е направена 30 или по-малко дни дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

 

ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени.

 

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото да актуализира часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно пътниците.

 

Важна информация: За пътуване до Малдиви се изисква международен паспорт. Паспортът трябва да е  с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

 

Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други, се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.


Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да се носят оригинал

 

и  ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители или непътуващият родител са съгласни детето да излезе в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да се предостави актът за раждане на детето, както и копие от него.

 

Документите ще послужат пред българските гранични власти.

 

Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.

 

*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 10 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 21 дни преди отпътуване).

 

 

 

 


Внимание!


В Малдивите, поради географските особености на страната, гидовета нямат възможност да посещават курортите, затова туристите могат да се свържат с него по телефона.


Република България няма посолство на Малдивските острови. Обслужващо посолство за Малдивите е посолството на Република България в Ню Делхи, Индия.


Посолство на Република България в Индия

Адрес: 16/17 Chandragupta Marg, Chanakyapuri, New Delhi – 110021

Тел.: +91 11 26115549; +91 11 26115551

Факс: +91 11 26876190

Мобилен номер (за спешни случаи): +91 9910999498

E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Website: www.mfa.bg/embassies/indiaПри настъпване за събитие, налагащо използването на услугата Асистанс към застраховка Помощ при пътуване, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да уведомите асистиращата компания и да съгласувате разходите. Ако НЕ СЕ СВЪРЖЕТЕ с нея, ГУБИТЕ едно от основните предимства на застраховката – да бъдете насочени към най-удачното лечебно заведение, и да не заплащате нищо лично – разходите се уреждат директно от Застрахователя към лечебното заведение, със съдействието на асистиращата компания. Друг негатив при неуведомяване на асистиращата компания е и фактът, че при липса на контакт между Вас с асистиращата компания, лимитът за разходи за лечение е само 200 евро!
99/м


Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.