от 1 май ОТПАДАТ всякакви изисквания за влизане на територията на ГЪРЦИЯ! Няма да е необходимо да се предоставят ваксинационни сертификати или отрицателни тестове!

БАХРЕЙН -РАЙСКА ГРАДИНА СРЕД ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ

 Въздушен транспорт

  b_150_100_16777215_00_images_article_images_bahreyn-.jpg

 


БАХРЕЙН -РАЙСКА ГРАДИНА СРЕД ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ

2 нощувки в Дубай + 5 нощувки в Бахрейн

08.11 - 15.11.2019

Включена Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език!

Маршрут: София - Дубай - Бахрейн - Дубай - София

 

Програма:

 

Ден 1 София - Дубай/ 08.11.19

Среща на летище София / Терминал 2 с водача на групата. Полет за Дубай в 14:10 ч. с авиокомпания FLY DUBAI. Пристигане на летище Дубай в 20:55 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер и настаняване хотел Golden Tulip Media 4* или подобен. Нощувка.

 

Ден 2  Дубай - Бахрейн/09.11.19

Закуска. Полудневна обиколка на Дубай (включена в цената с екскурзовод на български език). Съчетание на старинното с модерното и  немислими архитектурни шедьоври, заради които Дубай е наричан често «Града на бъдещето»!  Нашата обиколка ще започне от крайбрежния квартал Джумейра (Jumeirah) , където спираме за снимки на плажа, в близост до 7-звездния хотел Бурж ал Араб (Burj al Arab), след което ще посетим Мадинат Джумейра – пресъздадаващ традиционния арабски стил и атмосфера, там ще минем покрай малки дюкянчета със сувенири, арабски аромати и дрехи, кафенета и ресторанти, от където се открива страхотна градина с водни канали и гондоли. Продължаваме към изкуствения остров The Palm-Jumeirah, възможност за посещение на Фешън авеню в хотел Atlantis The Palm, след което ще посетим новия луксозен квартал Dubai Marina.

Следва трансфер до летището за директен полет до Бахрейн (Манама) в 16:15 ч. Кацане на летището в Бахрейн в 16:30ч.  и трансфер до хотела. Нощувка.

 

Ден 3 Бахрейн/10.11.19

 

Закуска. Целодневна екскурзия включена в цената. Обиколката започва от известната джамия Ahmed Al Fateh Grand Mosque. Построена през 1987 г, тя е една от най - големите джамии в света! Обхваща площ от 6500 кв.м и може да побере до 7000 поклонници наведнъж. Посещение на Националния музей на Бахрейн - най -големият и един от най - старите обществени музеи в Бахрейн. В него са изложени артефакти , обхващащи близо 5000 години от историята на страната. Включва три зали, посветени на археологията и древната цивилизация на Дилмун ( древен шумерски остров , датиращ от 3 век Пр.Хр. земята на който се смятала за свещена и островът  бил наричан още „блаженият о-в, или „светла, сияеща земя“)., изобразяващи културата и начина на живот в миналото. Обиколката продължава към Къщата на шейх Иса Бин Али. ( управлява Бахрейн от 1869 г. до смъртта си. Той е един от най-дълго управляващите владетели в региона - 63 години. В миналото тя е била резиденцията и седалището на правителството на шейха. Състои се от няколко помещения и се смята за един от най-впечатляващите образци на ислямската архитектура на острова. Ще посетим традиционния пазар Maharaq souq, който предлага широка гама от стоки и храни, характерни за региона. За да разберем каква е била една от основните индустрии в миналото, ще продължим към мястото, където се строят галери (вид лодки), с които синовете на Кралство Бахрейн са известни от древни времена и които се свързват с техния живот като нация. Местните хора наричат галерите също “Al-Banush”. Използвали са ги за риболов, гмуркане, товарни и пътнически превози. Следва обяд в местен ресторант, след което ще се отправим към пристанището на Бахрейн. Следва посещение на Royal Camel Farm, ферма за камили, на територията на която има над 600 камили. Създадена е от шейх Мохамед, владетел на Кралството. Камилите се отглеждат с цел да се запази тяхното съществуване като вид, тъй като в миналото те са били основния транспорт за жителите на страната. Обиколката приключва с посещение на Пътеката на крал Фахд - поредица от мостове и пътища, които свързват Саудитска Арабия и Бахрейн. Създава се с цел подобряване на връзката между двете държави.

Нощувка.

 

Ден 4 Бахрейн/11.11.19

           Закуска. Целодневна екскурзия включена в цената. Обиколката ще започне с посещение на Комплекса за ислямско изкуство Bait Al Quran ( превод от арабски: Къщата на Корана), който се намира в Хура, район на столицата Манама. Посещение на занаятчийския център на Манама - именно тук ще имате възможността да се докоснете отблизо до източната култура и местните традиционни занаяти. Ще видим ръчно изработени бижута, бродирани дрехи, калиграфия и др. Обяд в местен ресторант.  Посещение на най-високия хълм в Бахрейн, т.нар. „Джабел ал Дукан“ ( в превод  от арабски език „Планината на дима“). Планината е заобиколена от множество пещери и е богата на петрол и природен газ. Разположен под планината е и първият петролен кладенец в Персийския залив. Той е открит и управляван от Бахрейнската петролна компания. Оттам се отправяме към  едно от най-популярните места в страната, носещo със себе си много легенди -  т.нар. „Дърво на живота“ ("Shajarat-al-Hayat"). Смята се че то е на повече от 400 години и продължава да съществува в пустинята без очевидно да има около себе си източник на вода. До днес остава загадка от къде дървото се снабдява с вода. Една от легендите на местните е, че дървото е защитено от бог Енки ( бог на водата в шумерската религия). Други твърдят, че то се намира на мястото на някогашната Райска градина.

Следва Природен резерват Al Areen. Разположен в Сакхир, само на 30 км от столицата Манама,  паркът е един от петте защитени територии в страната. Разположен е на площ от 7 кв. км като в него могат да се срещнат около 100 000  растения и над 45 вида животни, 82 вида птици, типични за  Бахрейн, както и такива , които са типични за районите на Африка и Южна Азия. Видовете, които могат да се видят в  природния резерват в парка, включват арабския орикс, който е изчезнал вид в дивата природа, южноафрикански гепард, лъв, африкански скален питон, персийска газела, африканско диво куче, петниста хиена, импала, елен лопатар, меден язовец и пустинни зайци. Последната спирка за деня е Бахрейнската мотописта (фото пауза отвън). Дизайнът на пистата е дело на немския архитект Херман Тилке, проектирал и  пистата в Малайзия.

Нощувка.

 

 Ден 5 Бахрейн/12.11.19

 Закуска. Посещение на  Manama Souq, който се намира се между старата част и бизнес района на град Манама. Разхождайки се из типичния арабски пазар, тук ще намерите разнообразие от текстилни изделия, злато, сребро, перли, подправки, сушени плодове и сувенири. Навсякъде се носят аромати на арабски масла, а пъстрите платове и шалове заинтригуват всеки, който мине оттам. Ще имаме свободно  време, за да се научим как да се пазарим с местните търговци и да си вземем по малко спомени от бахрейнската култура.

Следва посещение на  Bahrian City Center. - търговски център с магазини на над 150 модни марки, над 50 ресторанта за хранене, където можете да намерите както традиционна кухня, така и международни ястия.

Нощувка.

 

Ден 6 Бахрейн/13.11.19

Закуска. Свободно време за разходка или допълнителни екскурзии.

 

Ден 7 Бахрейн - Дубай/ 14.11.19

Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището за полет за Дубай в 12:05ч. Кацане на летище Дубай в 14:25 ч.  и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 8 Дубай/15.11.19

 

Ранна закуска и освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до летището за полет до София в 09:40ч. Кацане на летище София в 13:25ч.

 

Край на програмата!

 

 

 

Пакетна цена

 

 

08.11 - 15.11.2019

 

На възрастен в двойна стая

 

 

1266 евро/ 2476 лв.

 

На възрастен в единична стая

 

 

1492 евро/ 2918 лв.

 

 

Цената включва:

 

 • Самолетен билет София - Дубай - София с включени летищни такси
 • Самолетен билет Дубай  - Бахрейн (Манама) - Дубай с включени летищни такси
 • Включен ръчен и чекиран до 20 кг. багаж за посочените отсечки
 • Всички трансфери летище - хотел - летище
 • 2 нощувки със закуски в Дубай в хотел Golden Tulip Media 4* или подобен
 • Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
 • 5 нощувки със закуски в Бахрейн в хотел Ramee rose  4* или подобен
 • 2 целодневни екскурзии в Бахрейн с екскурзовод
 • Включени 2 обяда  
 • Полудневен шопинг тур в Бахрейн с екскурзовод
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс“
 • Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
 • Водач-преводач от Туроператора по време на цялото пътуване

 

 

Цената не включва:

 

 • Разходи от личен характер
 • Виза за Бахрейн - получава се на пристигане на летището - 15 USD ( При евентуално увеличение в цената на входната виза, туроператорът ще уведоми своевременно)
 • Допълнителни екскурзии
 • Всичко неупоменато във включено в цената
 • Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване в хотела и се таксува на стая на вечер по: Хотели  4* - AED 15
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

 

 

Полетно разписание:

 

FZ758 08NOV SOF DXB 1410 2055

FZ027 09NOV DXB BAH  1615 1630

FZ082 14NOV BAH DXB 1205 1425

FZ757 15NOV DXB SOF 0940 1325

*Полетите подлежат на препотвърждение!

 

Условия за записване:

Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването

Депозит в размер на 50% от сумата на човек

Доплащане на  100% до 40 дни преди заминаването

 

Стандартни такси за прекратяване:

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:

 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни

преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист

 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит

 3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет

 

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане и на реда на провеждане на екскурзиите.

Вид използван транспорт:

 • Самолет
 • Автобус

 

 

Забележки:

 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.72 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Моля да имате предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозитът не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 20. Срок за уведомление за недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване
 • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.

 

Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” , по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001469 на ЗД „Евроинс”.

 

 

60/m

Резервирай


 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.