от нас може да закупите пакетите на АБАКС, ТЕЗ ТУР, БОХЕМИЯ, ЕМЕРАЛД, ОНЕКС, ОРИЕНТ 99, ТУРС КЛУБ, МАРБРО и др.

ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА - Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора/ ДУРОВНИК /

b_150_100_16777215_00_images_stories_EUROPE_zagreb.jpg

Есен 2023

цени от  1299 лв.

полет до Дубровник

Опитайте нещо ново и различно, почувствайте красотата, духа и традициите на Истрия и Средиземноморието ... Пътищата през лозя, маслинови горички и зелени поляни ще ви отведат до живописни малки градчета във вътрешността на Истрия и до красиви туристически дестинации, разположени по крайбрежието на полуострова.

alt

altalt


 

 

ЗАПАДНИ БАЛКАНИ – ХЪРВАТСКА, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА И ЧЕРНА ГОРА

 

 

* ДУБРОВНИК * СТОН * СПЛИТ * ТРОГИР * ПОЧИТЕЛИ * МЕЖДУГОРИЕ * МОСТАР     *БУДВА * О. СВ. СТЕФАН * КОТОР * ХЕРЦЕГ НОВ

 

 

 

ДЕН 1| Полет София – Дубровник

Добре дошли в перлата на Адриатика – Дубровник. Нашият екскурзовод ще ви посрещне и ще ви отведе до хотела. Нощувка.


ДЕН 2| Дубровник – Стон – Макарска

Закуска. Днес ще разгледате Дубровник (под егидата на Юнеско), с тесните му улички, величествени дворци, църкви и очарователни къщи, заобиколени от стабилна крепостна стена. После ще продължите покрай Адриатическо море, за да се разкрие пред вас един от найкрасивите брегове в света – селцето Стон, известно със своята стена, дълга 5км и половина. В края на деня ще се отправите към хотела в Макарска област, където ще нощувате следващите два дни. Нощувка.


ДЕН 3| Сплит – Трогир – Омиш

Закуска. Великолепен панорамен път ще ви отведе до Сплит (под егидата на Юнеско) за историческа обиколка на града с неговите замъци, колони и площади, напомнящи за римската епоха. Ще посетите двореца на Диоклециан (включена входна такса), една от най-добре запазените римски сгради в света. След това ще може да се разходите до стария град Трогир (под егидата на Юнеско), който е разположен на малък остров, отделен с канал. На връщане ще спрете в малкото крайбрежно градче Омиш. Бившата пиратска колония е разположена в устието на река Цетина. Тук, на ривиерата на Омиш, се намира и един от най-красивите плажове в Хърватия. Връщане в хотела. Нощувка.


ДЕН 4| Почители – Меджугорие – Мостар

Закуска. Днес ще отпътувате към Босна и Херцеговина, за да посетите историческия град Почители и Меджугорие – едно от най-известните места за поколонение в света. Ще имате възможността да видите святото място, където се е явила Богородица. Следобед ще продължите към Мостар, за да посетите един от важните исторически центрове на Босна и Херцеговина. Нощувка в района на Меджугорие.

 

ДЕН 5Требине – Будва

Закуска. Вашето пътуване ще ви отведе в Требине, където ще посетите историческия център на града и джамията Осман Паша. По пътя ще спрете във фабрика за производство на килими. Ще се отправите към Будва – новият център на джет-сета на Балканите. Нощувка.


ДЕН 6 | Будва – о. Св. Стефан – Тиват

Закуска. Днес ще разгледате Будва – един от най-старите градове на адриатическия бряг. Ще видите известната статуя на танцуващата балерина – магично място с великолепна гледка към Будва. Следобеда ще посетите емблемата на Черна гора – Св. Стефан (църквите и къщите от 15 век образуват едно живописно цяло). След това ще се насладите на фантастичната гледка към този вълшебен остров и неговото рибарско селище от панорамната спирка, на която ще спрете за кратко. В този ден ще посетите център за бижута и модна къща за кожи. Заначтчийската бижутерия, както и обработката на кожи, са двата икономически сектора, с които страната е силна и горда (възможност за покупка). Ще се отправите към марината Порто Монтенегро в Тиват с мега яхтите на богатите и известните. Връщане в хотела и нощувка.

 

ДЕН 7| Котор – Херцег Нови – Дубровник

Закуска. Тази сутрин ще отпътувате по протежението на известния Которски залив, за да достигнете до плажа на Котор (под егидата на Юнеско). Пейзажът е зашеметяващ. След това ще се разходите до подножието на планината Св. Иван, в стария град на Котор. Красотата на този регион ще ви омае: градските стени и църкви, дворците и тесните криволичещи улички, както и великолепната катедрала Св. Трифон. Ще продължите към Дубровник, минавайки през Херцег Нови, популярен морски курорт в Черна гора, наричан още Градът на пролетта: архитектура, буйна растителност и много мек климат. Нощувка в района на Дубровник.


ДЕН 8|  Полет до България

Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.


ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ – ТРИ СТРАНИ С ЕДНА ДУШЕВНОСТ Хърватска, Босна и Херцеговина и Черна гора - държави, примамващи туристически дестинации със своята история, култура, впечатляващи природни дадености – планини, кристално сини води и топли плажове!I. Цената включва:

 

- ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ

- БАГАЖ: 20 кг регистриран/ 5 кг ръчен.

- TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).

- НАСТАНЯВАНЕ: 4*хотели според местната категоризация

- 7 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ

- ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на цялата програма.

 

II. Цената не включва:


Задължителна медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица до  69 г.: 19 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.

- Пакет "Културна програма и вечери" - 219 лв., който включва:

  • Входни такси за обектите, описани по програма
  • 7 богати вечери

- Застраховка "Отмяна на пътуването";

- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 559,00 лв.

- Градска такса: около 2 евро на ден.

В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.


IV. Примерни хотели по програмата:


района на Дубровник  - Hotel LЕRО 4*                         
района на Макарска - Grand Hotel Slavia 4*
района на Меджугорие -  HOTEL LEONE 4*                     

района на Будва - Montenegrina Hotel & SPA 4*

 


 

 


 41/m


 


 Резервирай

 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.