СРЪБСКО ПАРТИ С Dragan Kojić Keba НА 3 МАРТ в НИШ!

О-В ЗАКИНТОС

b_150_100_16777215_00_images_stories_GREECE_zakintos511x228.jpgО-В ЗАКИНТОС

островът на поезията, песните и любовта....


 О-В ЗАКИНТОС


article_358_10.jpgb_150_100_16777215_00_https___i.actualno.com_club.bg_files_2013_07_04_c845bea90a.jpgb_150_100_16777215_00_https___i.actualno.com_club.bg_files_2013_07_04_56a1895986.jpgb_150_100_16777215_00_https___beautifulplacestovisit.com_large_beaches_Navagio-Beach-Zakynthos-Greece5.jpg

 

О-в Закинтос ( или известен като Занте) е третият по големина от Йонийските острови. Площта му е 410 кв. км, а бреговата му извица е с дължина 123 км. Климатът е мек, средиземноморски. Столицата на острова носи същото име – Закинтос, а неофициално местните я наричат Хора.

На острова е роден Дионисос Соломос, създателя на гръцкия национален химн. Богат на красота и традиции, исторически и културни, Закинтос е идеалното място за всеки турист. Закинтос или Fiore di Levante, както са го наричали венецианците е един плодороден остров маслинови дървета, маслинени плантации и много цветя. Предлага на посетителоите си спокойна ваканция, активен нощен живот, малки семейни туристически хотели и отлични плажове.  Представлява идеално място както за възрастните, така и за децата.

Централното пристанище на острова наподобява пристанището на Венеция. От едната му страна се вижда осветена камбанария на църквата "Свети Дионисий", а от другата -живосписното главно селище с пътя към хълма Бохали и венецианската крепост. Гледката отвисоко към пристанището и главния град просто ти спира дъха, а можеш да и се насладиш още повече, седейки на едно от многото кафенета или местни таверни.

В главния град човек може да се разхожда по историческия площад "Агиу Марку" и да посетя музея на Дионинисос Соломос и Андреас Калвос. На съседния площад "Солому" с неокласическите му сгради можете  да посетите Византийския музей и да се възхити на стари икони.

В Закинтос се намира едно от най-важните места за размножаване на морската костенурка Carettta Caretta. Гърция е единствената европейска страна, в която Карета се размножава, а Закинтос е най-важният район в цялото Средиземноморие. Всяка година плажовете Лаганас и Геракас приветстват костенурките с "добре дошли" . Там през нощта те оставят яйцата си, а ако имате късмет може да зърнете и морския тюлен Монахус Монахус.


Планинските села (Кери Литакия, Махеранто, Килиомено) са известни с действителната закинтоска гостоприемност и със сигурност ще се насладите на местните ястия и вина. Ще останете изненадани от местните гозби, сирена, специални сладкиши и повече от всичко от полусладкото вино Мастланто.

"Скадзето", "Пансета", "Ладотири", "Хиромери" са само някои от местните ястия, които не трябва да забравите да опитате. Kolpos ton lathremporion / в превод - "заливът на трафикантите") или както е известен по друг начин Navagio е най-известният плаж на острова, а защо не и в цяла Гърция. Пясъчната коса се достига само с лодка.  Островът предлага също така уникални възможности и на гмуркачите.Най-известното място за гмуркане на острова. е "Blue spiles". в превод "сините пещери"), които са открити през 1897 г. Известни с фантастичното си засенчване и скалообразуване безспорно това е мястото, на което задължително трябва да вземете фотоапаратите си.

На този остров всичко е различно, песните и таверните, сините пещери, картината на кораба, потънал в пясъка, пещерата "Агиос Дамианос" и още толкова неща, които всеки трябва да открие сам за себе си.

Закинтос има собствено летище с всекидневни полети до Атина. Островът е свързан и с Килина и с Патра, остров  Кефалония - фериботни връзки.Допълнителни екскурзии:

  • целодневна обиколка на остров Закинтос - 28 евро при мин. 25 човека - селището Махерадо и църквата Aгиа Мавра, където е иконата на Черната Мадона; Ексо Хора, с маслиновото дърво на възраст над 2000 год.; манастира Анафонитриа, където светеца и покровител на о-в Закинтос, свети Дионисиос живее като монах и отшелник приживе; винарска изба - Калинико; Бохали – град Закинтос, това е своеобразният „балкон” на остров Закинтос, от където се разкрива зашеметяваща гледка към целият град Закинтос, полуостров Василикос и полуостров Пелопонес;

  • екскурзия до залива „Лагана”, където могат да се видят костенурките Карета Карета - 25 евро при мин. 25 човека;

  • целодневна екскурзия до Сините пещери и залива на контрабандистите - 28 евро при мин. 25 човека;

  • вечеря в таверна - 28 евро;

  • целодневна разходка с корабче до остров Кефалоня – 50 евро;

  • Diving – 190 евро за 5 гмуркания, едното от които нощно. Официална цена за същото – 220 евро! Включва трансфери от и до хотела, вода, тежести и бутилки. Носете си сандвич!

  • Шнорхелинг – 32 евро на човек. Носете си сандвич!Резервирай 
Начало
Промоции
Полезна информация
За нас
Контакти
Условия
Резервации
Море
Планина
Градски Хотели
Еко туризъм
Spa and wellness
Екскурзии
Градски Хотели
Почивки
Корпоративни услуги
Самолетни билети
Застраховки
Круизи
Rent a car
Подари ваучер
Празници
Публикуваната на този сайт информация е с рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от Закона за туризма за достоверна се счита информацията, предоставена в офис на "Делмондо – БГ" или на оторизираните агенти.